18 milijuna za Silvu+Ramon Calderon pod sumnjom za neregularne izbore 2006

http://images.teamtalk.com/08/04/330/David_Silva_768768.jpg

Kako piše katalonski list Sport, Real Madrid u svoje redove za Davida Silvu, nogometaša Valencije spreman je izdvojiti 18 milijuna eura…

Kako sada stvari stoje Valencija je prisiljena prodati jednog od svojih ponajboljih igrača, Davida Silvu jer se klub nalazi u velikim financijskim problemima, a prema riječima predsjednika Valencije, Vicentea Soriana, Real samo treba da, "šišmišima" da Negreda i još nešto novca, na što Perez nije pristao, nego je spreman za njega izdvojiti 18 milijuna eura.

Vicente Soriano je u svome govoru za španjolske medije obećao da će u klubu ostati David Villa, ali da je budućnost Davida Silve, za sada upitna, jer je Valecnija u zaista velikim financijskim problemima, i svaki euro bi im dobro došao. Uz to ako je vjerovati Sportu, Real je zainteresiran za još jednog igrača Valecnije, Matu, za kojega je zajedno sa Silvom u paketu spreman izdvojiti 30 milijuna eura, s obzirom u kakvom je Valecnija stanju na ove dvije ponude Soriano definitivno ne može ostati hladan.


Preuzeto sa:www.realmadridbernabeu.blog.hr/



Ramon Calderon pod sumnjom za neregularne izbore 2006.

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon u novoj je nevolji. Ovaj put sumnjiči ga se da je falsificirao dio poštanskih glasova na predsjedničkim izborima 2006. godine…

Na njima je Calderon nakon kontroverzne i neugodne kampanje pobijedio protukandidata Artura Baldasana većinom glasova.

Na građanskom sudu u Madridu, međutim, u tijeku je proces koji je pokrenulo državno odvjetništvo.

– Postoje ozbiljne indicije da je dio pristiglih glasova poštom bio falsificiran. Svrha toga nije bila izravna korist nekome od dvojice kandidata, već ciljano i montirano dovođenje u pitanje takvog načina glasovanja na izborima za predsjednika Real Madrida – rekao je sudac tijekom ročišta u četvrtak.

– Postoje sumnje da je određeni broj ljudi bio uključen u ovakvu ili onakvu formu zavjere pri prikupljanju i falsificiranju poštanskih glasova – dodao je.

Oba su se predsjednička kandidata uoči spomenutih izbora zalagala za ukidanje poštanskog načina glasovanja. Uspjeli su u tome dva dana prije izbora. Sud je isprva suspendirao primjenu te vrste glasanja, da bi je osam mjeseci potom i ukinuo.

Jedan od optuženih u cijelom slučaju jest Juan Mendoza, dopredsjednik Reala u Calderonovo vrijeme i njegova desna ruka. Okrivljenik je opovrgnuo da je činio bilo što neispravno.

Calderon je bio prisiljen podnijeti ostavku na mjesto predsjednika nakon što je u javnost isplivao skandal s godišnje skupštine sportskog društva u prosincu prošle godine. Tadašnji je predsjednik, ili netko od njegovih pomoćnika, u najviše klupsko tijelo infiltrirao ljude koji uopće nisu članovi istog, sve da bi Calderon dobio potrebnu većinu pri izglasavanju povjerenja.

Novi predsjednički izbori održat će se 14. lipnja. Nitko se zasad još službeno nije kandidirao. Očekuje se da će pobijediti Calderonov prethodnik Florentino Perez.

Sam je Calderon najavio da će se i on ponovno kandidirati; ne zbog predsjedničkih ambicija, već da bi u javnim sučeljavanjima s Perezom obranio okaljanu čast.

4 komentara

Komentariši